kopie agnes
  • Home
    • Contactformulier
  • Coaching & persoonlijke ontwikkeling
  • Trainingen & maatwerk
    • Bedrijfstrainingen
    • Communicatie
    • DISC training
  • Mediation

Mediation

​06-38930295
info@kel-coaching.nl
Kel coaching biedt tevens gecertificeerde mediation (ADR) aan voor partijen die met elkaar in conflict zijn op persoonlijk en/of zakelijk vlak. Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige de onderhandelingen tussen partijen begeleidt. Om teneinde vanuit de werkelijke belangen tot een gezamenlijke gedragen  van hen optimale resultaten te komen.

Mediation   Scheidingsmediation   Relatiebegeleiding   Peermediation


Hoe werkt Mediation?​

​De mediator is gespecialiseerd in het omgaan met conflicten en emoties. Daarom werken wij strikt onpartijdig en behandelen wij uw informatie vertrouwelijk. Wij trachten zo snel mogelijk na aanvraag met de mediation te starten. Op de bijeenkomsten wordt u beiden verwacht. Indien de behoefte kan, in overleg, een aantal gesprekken individueel plaats vinden. 

Voordelen van Mediation

​·       U lost zelf het probleem op
·       U bespaart veel tijd, geld en energie
·       U voorkomt een gang naar de rechter
·       Alle betrokkenen komen tot hun recht
·       U werkt aan een duurzame oplossing

Mediation overeenkomst

Voordat de mediation begint, bespreken we onder welke condities de mediation kan plaatsvinden en wat we van elkaar mogen verwachten. Bent u daarmee akkoord, dan ondertekent u een overeenkomst waarin staat dat u zich zult inspannen de kwestie door mediation op te lossen. Als duidelijk is waar het conflict precies om draait, helpen wij u zoeken naar een oplossing die voor alle betrokkenen acceptabel is. Is de oplossing eenmaal gevonden, dan ondertekent u beiden een vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsovereenkomst. Deze overeenkomst is juridisch bindend: u moet zich eraan houden.
​
Houdt u voor de eerste bijeenkomst rekening met een tijdsduur van maximaal 2 uur, dit is inclusief het oriënterende/vrijblijvende gedeelte. In het algemeen duren de volgende bijeenkomsten gemiddeld zo’n 1,5 uur. Hoeveel bijeenkomsten er zijn, verschilt per situatie. Uw inzet bepaalt onder meer hoelang het duurt.

Kosten van Mediation​

Wij hanteren een gesprekstarief, waarin voor particulieren zijn inbegrepen de voorbereiding, eventuele verslaglegging, administratie en telefoon- en e-mailcontacten. Wanneer u minderdraagkrachtig bent, is gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk via de Raad voor Rechtsbijstand, wij verzorgen een eventuele aanvraag hiervoor. Wanneer u de gesubsidieerde rechtsbijstand krijgt toegewezen, betaalt u wel een verplichte eigen bijdrage van maximaal € 105,00 per persoon.
​
De kosten van de mediation zijn onafhankelijk van het resultaat. U krijgt mediation in bepaalde gevallen bij een rechtsbijstandsverzekering vergoed.

​

Scheidings- en ouderschapsbemiddeling doormiddel van Mediation

​Scheidingsbemiddeling heeft als voordeel dat de beslissing niet bij de rechter komt te liggen, maar dat u er samen uit komt. Verder niet onbelangrijk; u bespaart tijd, geld en negatieve energie.

Scheidingsbemiddelingen zijn een belangrijk onderdeel in de praktijk van Kel coaching, Trainingen & Mediation. Het stelt partijen in staat een nieuw perspectief te vormen voor de toekomst, waarbij men met genormaliseerde verhouding afscheid van elkaar neemt en dat de zakelijke afwikkeling weloverwogen plaatsvindt zonder dat emoties dit proces dwarsbomen. De ervaringen met de mediation van gescheiden partners dragen bij tot een versnelling van verwerking en in vele gevallen ook een vriendschappelijke relatie naar de toekomst.

Een partnerrelatie is echter van andere aard dan de toekomstige ouderrelatie. Gezamenlijk ruimte geven voor ouderschap tussen de ex-partners vormt de basis van onze mediation aanpak. Als neutrale bemiddelingsdeskundige kijken we samen met u hoe u uw beider toekomst en dat van het kind of kinderen zo goed mogelijk kunt herinrichten. Meestal kan de bemiddeling binnen één week na aanvraag starten. Wanneer u dat wenst dan verzorgen wij voor u de gehele scheidingsprocedure tot en met het indienen van het verzoekschrift bij de Rechtbank.

De afspraken omtrent de kinderen legt u vast in een Ouderschapsplan, welke bij de echtscheidingsovereenkomst wordt gevoegd. Wij maken u erop attent dat een ouderschapsplan een verplichting is. Hierin staan zaken zoals de verdeling van de zorg, de opvoeding, de financiën en hoe u elkaar informeert. Indien gewenst kunnen ook de kinderen bij de mediation worden betrokken.

De eerste bijeenkomst duurt maximaal 2 uur, inclusief het oriënterende gedeelte. In het algemeen duren de volgende bijeenkomsten gemiddeld 1,5 uur. Hoeveel bijeenkomsten er zijn, verschilt per situatie. Uw inzet bepaalt onder meer hoelang het duurt. Doorgaans lukt het om in 4 gesprekken de mediation te kunnen afronden, bij de laatste (teken)afspraak is een advocaat aanwezig, die voor u de formele procedure verzorgt.
​
Wilt u meer weten over scheidings- of ouderschapsbemiddeling? Maak een eerste oriënterende afspraak, waarin wij met u bespreken wat u wel en niet van ons als mediator kunt verwachten en wat u zoal kunt verwachten. Een kennismakingsgesprek van ca. een half uur is vrijblijvend en verplicht u tot niets. 

Kosten van scheidingsmediation

​Wij hanteren een gesprekstarief van 125 euro per uur, waarin voor particulieren zijn inbegrepen de voorbereiding, eventuele verslaglegging, administratie en telefoon- en e-mailcontacten. Wanneer u minder draagkrachtig bent, is gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk, wij verzorgen een eventuele aanvraag hiervoor. Zie voor meer informatie over deze regeling de site van de Raad voor de Rechtsbijstand.  Wanneer u de gesubsidieerde rechtsbijstand krijgt toegewezen (de ‘toevoeging’), betaalt u voor de mediation een eenmalige eigen bijdrage van maximaal 105 euro per persoon.
​
De kosten van de mediation zijn onafhankelijk van het resultaat. U krijgt mediation soms bij een rechtsbijstandsverzekering vergoed. Een aantal verzekeraars dekt dit wel, meestal onder de voorwaarde dat u een mediator inschakelt, die landelijk geregistreerd is bij de Mediators Federatie Nederland (MfN) . Wij voldoen aan deze voorwaarde.
​
De kosten van mediation liggen over het algemeen beduidend lager dan een procedure via een advocaat. Zeker wanneer er twee advocaten betrokken zijn, kan het fors in de papieren gaan lopen. Het uurtarief ligt meestal flink hoger en voor alle activiteiten die een advocaat uitvoert wordt het uurtarief in rekening gebracht. De eigen bijdrages van de toevoeging liggen daarbij hoger dan bij mediation.

Relatiebegeleiding

Relatiebegeleiding is een voor een vorm van begeleiding om problemen in de relatie te begrijpen en op te lossen. Wilt u beter met uw partner kunnen praten? Leren omgaan met elkaars verschillen of een nieuwe manier van met elkaar omgaan vinden? Door relatiebegeleiding wordt het duidelijk hoe u samen in uw relatie staat en wat dit voor u beiden betekent. 

Hoe werkt relatiebegeleiding?

Inzicht krijgen
In de gesprekken onderzoeken we gezamenlijk zowel de goede als minder leuke kanten van uw relatie. U ontdekt welke patronen u samen met uw partner hebt ontwikkeld en hoe deze uw relatie beïnvloeden. U ontdekt hoe het komt dat de eigenschappen die u eerst zo fijn vond van de ander, nu wellicht een ander effect op u hebben.
U gaat oefenen met nieuwe vaardigheden om uw relatie sterker te maken. Denk aan vaardigheden als duidelijk communiceren, samen problemen oplossen, behoeftes kenbaar maken, etc. Soms maken wij gebruik van een meer speelse vorm, leuk om te doen en met vaak verrassende en herkenbare uitkomsten.
Praten over relatieproblemen is niet makkelijk. Het kan woede of verdriet oproepen, misschien vindt u het moeilijk om uw geduld te bewaren. Dat is begrijpelijk en wat ons betreft geen probleem. Wij zullen bemiddelen en ervoor zorgen dat de boodschap overkomt en begrepen wordt

Resultaat relatiebegeleiding

​Na een paar gesprekken kunt u vaak al resultaten ervaren. Het kan ook betekenen dat u erachter komt dat de verschillen tussen u beiden onoverbrugbaar zijn en dat het wellicht beter is de relatie te beëindigen. Wat de uitkomst ook is, het zal meer duidelijkheid brengen over hoe u (samen) in de relatie staat en wat voor u de beste keuzes zijn.

Peermediation

Peer-mediation is conflictbemiddeling tussen leeftijdsgenoten (Peer is Engels voor 'gelijken'). Peer-mediation is ontstaan in het onderwijs, waar het wordt ingezet in concrete conflictsituaties (bijvoorbeeld ruzie op het schoolplein) en doorgaans onderdeel is van een programma gericht op empowerment van leerlingen/studenten. Ervaringen in de praktijk en onderzoek laten zien dat de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van conflicthantering een positief effect hebben op het sociale klimaat in en rond de school. Peer-mediation is daarmee een instrument om pestgedrag tegen te gaan en participatie aan leer- en groepsprocessen mogelijk te maken.

Zonder commitment van de betrokkenen kan er geen bemiddeling plaatsvinden. Peer-mediation onderscheidt zichzelf van normale mediation omdat het draait om mediation voor en door jongeren.

In essentie ziet het peer-mediation proces er hetzelfde uit als een normale mediation, maar heeft het unieke kenmerk dat het zich afspeelt tussen jonge mensen die in veel opzichten nog midden in een eigen leerproces zitten. Het uitgangspunt van peer-mediation is dan ook dat de betrokkenen hun belevingswereld met de peer-mediators delen. Als peer-mediators zijn wij gelijken die een begeleidende rol spelen in het mediationproces omdat wij hiervoor zijn opgeleid en ervaringsdeskundigheid bezitten.

Kel-Trainingen & Coaching heeft ruime ervaring in de onderwijssector.
Het begeleiden van conflicten naar oplossingen waarbij iedereen weer op een normale acceptabele manier met elkaar om kan gaan is het basisdoel. De ervaring leert dat wanneer we met peer-mediation of andere conflict vermijdende methodieken op scholen aan de slag zijn geweest de onderlinge interactie niet alleen genormaliseerd wordt maar veelal van een hogere kwaliteit zijn dan voor het conflict.
​
Door inzichten, kennis en vaardigheden aan te reiken aan leerlingen, docenten of ouders, over hoe om te gaan met elkaar en hoe conflict vermijdend gedrag toe te passen, zien we dat de onderlinge communicatie niet alleen beter gaat maar dat er meer begrip voor elkaar ontwikkeld wordt wat de sociale beleving ten goede komt.
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Home
    • Contactformulier
  • Coaching & persoonlijke ontwikkeling
  • Trainingen & maatwerk
    • Bedrijfstrainingen
    • Communicatie
    • DISC training
  • Mediation